Jump to content






Welcome to the Lincoln MKX Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Lincoln MKX Forum. You must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of the Lincoln MKX - Lincoln Nautilus Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo gallery and post images. . .more!
Click here to create an account
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

2016 MKX TRANSMISSION ISSUE


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   Caledonia Jules

Caledonia Jules

    New Member

  • MKX Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Region:Canada Ontario
  • LocationSouthern Ontario
  • Current Vehicle:MKX 2016
  • My MKX's Year:Decline

Posted 16 October 2017 - 04:00 PM

Has anyone else had issues with delayed shifting? It seems to only happen when the car is shifting from Park to reverse. Seems to take about 8-10secinds before it goes into reverse but when it does its with a significant clunk. It has already been in for service once and they were not able to repeat it? Yesterday it was backed in the drive put it into Drive but it would not shift into second 4000 RPM's!! Had to stop on the highway put it in park then drive - still would not shift gear - stopped turned the car off put it in reverse then drive had no problem again until this am putting it in reverse with the huge clunk. It's at the dealers now hopefully they can figure it out!! Actually took a video to share with them! Anyone else have anything similar?





Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.

#2 OFFLINE   cbala

cbala

    New Member

  • MKX Member
  • Pip
  • 15 posts
  • Region:U.S. Northeast
  • LocationNYC
  • Current Vehicle:2016 MKX
  • My MKX's Year:None

Posted 17 October 2017 - 08:47 AM

Have not..  good luck, hope its a minor fix..

 

-chris



#3 OFFLINE   enigma-2

enigma-2

    MKX Member

  • MKX Member
  • PipPip
  • 737 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationIndiana
  • Current Vehicle:2009 Lincoln MKX
  • My MKX's Year:2007-2010

Posted 17 October 2017 - 11:41 AM

Your problems sound simular to the ones people were having with the 1st Gen transmissions. Most of those were related to corrosion on the electrical connectors leading to the TSS and OSS sensor's in the transmission.

However there are many things that could also be suspect. For example, it's possible that the MAF sensor is not working properly. When it malfunctions, the engine does not have the correct information and can cause shifting problems.

There are also the adaptive tables in the Transmission Control Module that may benefit from clearing and reloading. And the dealer can load a revised table if this problem has been seen before and revised software has been issued.

Edited by enigma-2, 17 October 2017 - 11:45 AM.







Custom Search


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy Terms of Service ·